maandag 29 februari 2016

Zelfmaken: hartje van eucalyptus

Had nog een paar takjes eucalyptus over. Genoeg voor een lief hartje. Hiervoor heb ik een stevig stuk ijzerdraad in de vorm van een hartje gebogen. De takken eucalyptus heb ik er vervolgens omheen gedraaid en hier en daar vastgezet met een dun stukje ijzerdraad.

zondag 28 februari 2016

Zelfmaken: eucalyptus krans

Het kost wat tijd, het maken van deze eucalyptus krans, maar dan heb je wel een mooie groenmaker in huis die heel lang meegaat.


Materialen:
  • strokrans (Action)
  • 4 bossen eucalyptus van 12 tot 15 takken per bos
  • snoeischaar
  • ijzerdraad met kniptangetje

We beginnen met het maken van kleine toefjes eucalyptus. Hiervoor knip je een tak in drieen. Let op dat je de tak net boven de blaadjes doorknipt. Op deze manier steken er straks geen kale takjes uit je krans. Met een stukje ijzerdraad bind je drie takjes bij elkaar. Voor een volle krans heb je tussen de 50 en 60 toefjes nodig. 


Na dit tijdrovende klusje gaan we de strokrans opbinden. Eerst sla je het ijzerdraad een paar keer stevig om de krans. Je bindt telkens 3 toefjes naast elkaar op de krans. Je begint met een grote toef aan de buitenkant, een mooie aan de bovenkant en een kleine aan de binnenkant. Trek het ijzerdraad onder de krans door, controleer of alle takjes goed zitten en sla de draad nog een keer extra om de krans. Het is belangrijk om de draad hierbij stevig aan te trekken. Vervolgens bind je dakpansgewijs de volgende drie toefjes op de krans. Zo doorgaan tot je krans vol is. Zorg dat de uiteinden van de laatste toefjes wegvallen onder de eerste. 


Hang de krans met een mooi lint aan de wand of leg hem op tafel. Leuk met een windlicht erin. Of een kip! (alvast voor de Pasen)

Aankondiging workshop

Er komt weer een nieuwe workshop voor kinderen aan. We gaan een Paaskonijntje in een hartje van gipskruid maken.
  • Datum: 12 maart
  • Tijdstip: 10.00 -12.00 uur
  • Voor wie: kinderen vanaf 5 jaar 
  • Waar: De Speeldernis, Roel Langerakweg 25b, Rotterdam
  • Kosten: € 6,-
Aanmelden via: atelierdeboomhut@gmail.com


Nieuw blog!

Mijn oude blog is spoorloos verdwenen sinds de hack op mijn Google account. Tijd om weer een nieuw blog te maken. Ik hoop hier wekelijks iets te plaatsen over mijn bezigheden. Onder de naam Atelier de Boomhut organiseer ik creatieve cursussen voor kinderen. Daarnaast komen op dit blog ook onderwerpen als natuur, kinderen en zelfmaak projecten aan bod. Zelf heb ik drie kinderen die ik graag in een groene omgeving laat opgroeien. We wonen in een flat in Rotterdam, dus dat was in het begin een uitdaging. Inmiddels weten we de kindvriendelijke groene plekken in de stad te vinden. Daarnaast halen we veel bloemen, planten en natuurlijke materialen in huis. Op deze manier beleven wij de seizoenen van heel dichtbij. Ik deel graag mijn tips en ideeën met jullie.